Ο τσακώνικος χορός υποψήφιος για το Ρεκόρ Guinness






Ήμουν κι εγώ στον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό!
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Λεωνίδιο, 6 Ιουλίου 2018, ώρα 20.30.
Επίσημη προσπάθεια ένταξης στο Βιβλίο Ρεκόρ Guinness.
Από τον Πύργο Τσικαλιώτη στη Μητρόπολη.
Ξεκινάμε από τον Πύργο Τσικαλιώτη, όπου το Χορευτικό συγκρότημα Λεωνιδίου θα σύρει τον χορό, ενώ πίσω του μπορούν να ενωθούν και να χορέψουν επισκέπτες του φεστιβάλ.
Χορεύοντας και ανεβαίνοντας προς τη Μητρόπολη, ο χορός θα συναντά στον δρόμο του έναν έναν τους υπόλοιπους χορευτικούς συλλόγους. Πλατεία 25ης Μαρτίου, Στροφή Πλάκας, Πλατεία Μερικάκη, Πλατεία Ρολογιού, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου είναι μερικά από τα σημεία που θα χορεύουν οι υπόλοιποι χορευτικοί, οι οποίοι θα ενωθούν με τον μεγάλο τσακώνικο, όταν αυτός περάσει από το σημείο τους.
Πίσω από κάθε χορευτικό, σε κάθε σημείο της πορείας, θα μπορούν να μπαίνουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ και να συμμετέχουν στην προσπάθεια, μεγαλώνοντας και χρωματίζοντας τον χορό!
Η μουσική θα ακούγεται σε όλη την πόλη, μέχρι να φτάσουμε στη Μητρόπολη. Λίγο πριν το τέλος θα βρίσκεται το σημείο καταγραφής και καταμέτρησης των χορευτών, όπου, για λόγους τεκμηρίωσης του ρεκόρ, θα καταγράφεται το πέρασμα και η αρίθμηση των χορευτών με το αναμνηστικό καρτελάκι συμμετοχής.
Αν ανήκετε σε κάποιον χορευτικό σύλλογο που θα συμμετάσχει, θα έχετε ήδη λάβει οδηγίες. Αν είστε μόνος ή με την παρέα σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αίτηση. Απλά να είστε εκεί, στον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου, την Παρασκευή στις 20.30.
Αν έχετε φορεσιά, ακόμα καλύτερα. Όμως κι ένα απλό λευκό μπλουζάκι, ή ό,τι φοράτε εκείνη τη στιγμή, κάνει. Στόχος είναι να συμμετάσχουμε, να χορέψουμε και να τιμήσουμε τον τσακώνικο χορό.
Ακολουθήστε τον χορό μας και μπείτε σ' αυτόν, σε όποιο σημείο θέλετε, ακολουθώντας όποιον χορευτικό θέλετε. Γίνετε ένα με τον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό.
Σας περιμένουμε!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη