Γιώργος Παπαηλιού : Χαιρετισμός στην εκδήλωση του "Απόλλωνα" Τυρού (31.7.2018)





Κατά την ετήσια εκδήλωση του «Απόλλωνα» Τυρού (31.7.2018), ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε :
Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, διότι πρόκειται για λαϊκό άθλημα που συνεγείρει έντονα αισθήματα, πάθη, φανατισμό κλπ.
Η σύνδεση ή ακόμη και η ταύτιση ποδοσφαιρικών ομάδων με συγκεκριμένες περιοχές, όπως εν προκειμένω ο «Απόλλων» με τον Τυρό, αποτελεί στοιχείο που αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή, κινητοποιεί την τοπική κοινωνία και δίδει διέξοδο στους νέους ανθρώπους που την κατοικούν.
Σε αυτό το περιβάλλον, το ποδόσφαιρο-ο αθλητισμός τον οποίο υπηρετεί ο «Απόλλων» Τυρού, μπορεί να αποτελέσει όχημα υγιούς ανταγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης, ώστε, και μέσω αυτού, να αναδειχθούν συλλογικές αξίες.
Η εφετεινή ετήσια εκδήλωση του «Απόλλωνα» Τυρού συμπίπτει με την ανείπωτη καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Από αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές πρέπει να αντλούνται διδάγματα. Κυρίως να μη πορευόμαστε με βάση το ατομικό συμφέρον, αλλά συλλογικά και με αλληλεγγύη, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και κινήσεις εντυπωσιασμού. Αλληλεγγύη, που επεδείχθη και εξακολουθεί να επιδεικνύεται αυτές τις κρίσιμες ώρες και ημέρες ιδιως από νέους ανθρώπους. Έτσι τιμάται και η μνήμη των ανθρώπων που τόσο άδικα «χάθηκαν»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη