Τρίπολη: Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής - αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα της Αττικής και στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς




Η Αίθουσα Τέχνης Κούρος ευαισθητοποιημένη όπως πάντα από τα διεθνή και εγχώρια γεγονότα, πραγματοποίησε στις 3 Αυγούστου μία έκθεση ζωγραφικής «Αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα της Αττικής και στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς». Μία έκθεση φόρο τιμής στους πληγέντες και στους αδικοχαμένους του πύρινου ολέθρου που έζησε η χώρα μας.
Πέντε διακεκριμένοι ζωγράφοι
η Σοφία Καλογεροπούλου,
ο Αλέξανδρος Βακιρτζής,
ο Απόστολος Γιαγιάνος,
ο Δημήτρης Ταλαγάνης και
ο Δημήτρης Κούρος,
ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, στέλνοντας όλοι μαζί μήνυμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης σε όσους υπέστησαν τα δεινά του πύρινου εφιάλτη.
Για την έκθεση μίλησε ο Πολιτισμολόγος κ. Παναγιώτης Πιτερός ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό θάνατο που υπέστησαν οι συνάνθρωποί μας και κυρίως στα παιδιά που ¨εφυγαν¨ από αυτό τον κόσμο τόσο νωρίς, διαβάζοντας τους στίχους του Καρυωτάκη «τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος του κόσμου, δώθε απ΄ τ΄όνειρο και κείθε απ΄τη γη…».
Ο κ. Γιαγιάννος επεσήμανε, ότι η Τέχνη αποτελεί το αντίδοτο στην παθογένεια, ενώ η κ. Καλογεροπούλου δήλωσε, ότι οι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους είναι ό,τι λιγότερο οφείλουμε να πράττουμε, “η τέχνη δεν σώζει, αλλά παρηγορεί”, είπε καταληκτικά. Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη ύπαρξης και στήριξης από την κοινωνία και τους διοικούντες σε χώρους όπως η Αίθουσα Τέχνης Κούρος, οι οποίοι προάγουν πολιτισμό και ήθος.
Ο κ. Ταλαγάνης είπε ότι τέτοιες τραγωδίες πρέπει να λειτουργούν ως εφαλτήριο για μακροκοινωνική και μικροκοινωνική αλλαγή σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Επίσης σχολίασε ότι στη μικρή μας πόλη πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με την λογική του «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», ενώ χρειάζεται να επιλέγουμε με σύνεση τους ανθρώπους που στελεχώνουν την αυτοδιοίκηση, με κριτήρια πέρα από το προσωπικό συμφέρον.
Ο τέως Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πληγέντες, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεύθυνης οργάνωσης και διαχείρισης, ειδικά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.
Ευχαριστώ πολύ τα Μ.Μ.Ε. για την κάλυψη αυτής της έκθεσης, την Αρκαδική Τηλεόραση, τη Δημοτική Ραδιοφωνία και όλους εσάς που είστε πάντα συνεπείς στα ραντεβού με τον Πολιτισμό









από fb

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη