ΦΟΔΣΑ: Καθολική αποδοχή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ






Η καθολική αποδοχή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ήταν το συμπέρασμα του διήμερου συνεδρίου του δικτύου ΦΟΔΣΑ και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στο Μυστρά στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2018.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποδείχθηκε περίτρανα από τις συζητήσεις και τα στοιχεία που παρουσίασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΦΟΔΣΑ, ανάδοχος εταιρεία, κλπ) ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το φθηνότερο έργο για τον πολίτη στη χώρα και το μόνο που επιτυγχάνει ολοκληρωμένη διαχείριση στην Πελοπόννησο.
Αναγνωρίστηκε επίσης από όλους τους συμμετέχοντες και ιδίως από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή ότι το έργο αυτό ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και ότι είναι απόλυτα συμβατό με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το σύνολο επίσης των συμμετεχόντων τόνισαν την ανάγκη να επισπευστεί η υλοποίηση του έργου και να κερδηθεί ο κρίσιμος χρόνος που χάθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Αναδείχθηκε ακόμη η καταλυτική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επίλυση του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος της Πελοποννήσου, της ολοκληρωμένης και περιβαλλοντικά φιλικής διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
Διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι το έργο αυτό είναι ένα ορθολογικό και βιώσιμο έργο που εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών, προστατεύει το περιβάλλον και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης μιας νέας και υγιούς οικονομίας.
Διατυπώθηκε τέλος η δέσμευση όλων, Δήμων και Περιφέρειας, να εξασφαλίσουν την επιτυχία του έργου σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη