ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 ψήφους η αλλαγή του ονόματος - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Home Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 ψήφους η αλλαγή του ονόματος

ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 ψήφους η αλλαγή του ονόματος© naftemporiki.gr ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 ψήφους η αλλαγή του ονόματος
 Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπέρ ψήφισαν 81 βουλευτές, απείχε το VMRO-DPMNE από τη συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων. 
 Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ. 
 Νωρίτερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι  επιτεύχθηκε συμφωνία για την έγκριση  , από την Βουλή, των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος και του εφαρμοστικού Νόμου, με την οποία εξασφαλίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές). 
 Στη συνεδρίαση αυτή της Βουλής βρέθηκαν 81 βουλευτές, ενώ οι 39 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE απείχαν από αυτήν. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες στις 22:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ. 
   naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ, Reuters   
msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ