Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑμεΑ, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησε εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με θέμα ,« Ζώντας με την αναπηρία τον 21ο αιώνα».
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, που στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στους αγώνες και στα ζητήματα αναπηρίας. Τις ομιλίες ανέλαβαν και πραγμάτωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κ.Νίκος Καραλής με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί», η ψυχολόγος του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας κα Ακριβή Κυριακοπούλου με θέμα, «Ψυχολογικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις της αναπηρίας στο άτομο και στην οικογένειά του» καθώς και οι εκπρόσωποι Συλλόγων ΑμεΑ Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων Μεσσηνίας, οι οποίοι παρουσίασαν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη