Ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Ανδριανάκος επιβεβαίωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι θα διαθέσει το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την δημιουργία κέντρων απεξάρτησης ατόμων εθισμένων σε ουσίες.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκο ο ίδιος διαθέτει μια έκταση 130 άκρων στην περιοχή Tallarook, βόρεια της Μελβούρνης.
«Είπα στον Αρχιεπίσκοπο ότι θα προσφέρω στην Αρχιεπισκοπή πέντε έως δέκα άκρες για την δημιουργία του κέντρου απεξάρτησης. Επί πλέον, πάντα βέβαια υπό προϋποθέσεις, θα διαθέσω και ένα εκατομμύριο δολάρια» είπε ο κ. Ανδριανάκος στο «Νέο Κόσμο».
Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επρόκειτο να τον ανακηρύξει σε «Άρχων».
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση κέντρου αποτοξίνωσης ναρκωτικών ουσιών στην Βικτώρια και προανήγγειλε τη δημιουργία αντίστοιχης δομής και στο Σίδνεϊ.
«Στην ζωή δεν μας μένει τίποτα. Όπως ερχόμαστε φεύγουμε. Έκρινα, λοιπόν, πως κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ για τους νέους μας που είχαν την ατυχία να μπλέξουν με την μάστιγα των ναρκωτικών» είπε ο κ. Ανδριανάκος.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ανδριανάκος δείχνει το ενδιαφέρον του προς την ομογένεια.
Έχει κάνει σημαντικές δωρεές προς την ομογένεια. Νοιάζεται ιδιαίτερα όμως για τα νέα  παιδιά και για αυτό είχε προσφέρει ένα σημαντικό ποσόν στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για το Alphington Grammar με στόχο την ανέγερση μιας εντυπωσιακής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που φέρει το όνομά του.