Αρκαδία: Δείτε ποιες είναι οι 4 παραλίες με Γαλάζια σημαία 2020! 2η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως




Οι Αρκαδικές παραλίες που πήραν την βράβευση Γαλάζια σημαία 2020 είναι στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας:



Άγιος Ανδρέας-Μύλος



Ατσίγγανος



Καλλιστώ



Ξηροπήγαδο


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. 
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.



Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες», ανάμεσα σε 47 χώρες, κατέχοντας 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη.



Τι σημαίνει η «Γαλάζια Σημαία» και πώς απονέμεται

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους - απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.
Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη).
Σε αυτά περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων - η καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Σημειώνεται πως από το 2017 έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος για τα τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα. Αυτό αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.

Θεοχάρης: Ξεχωριστός ο φετινός συμβολισμός των «Γαλάζιων Σημαιών»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της Ελλάδας στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», σημειώνοντας πως ο συμβολισμός κατά τη φετινή χρονιά είναι ξεχωριστός



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη