Λεωνίδιο Αρκαδίας: Εκδήλωση για την ίδρυση του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού στην Πελοπόννησο

Μετά από μια 25ετή επιτυχημένη πορεία από την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πάρνωνα, η εταιρία λαμβάνει τη μορφή του Αναπτυξιακού Οργανισμού


Ηαπόφαση σταθμός συμπίπτει με την επετειακή εκδήλωση 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις 18 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθούν στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση.


Βασική αποστολή του πρώτου στην Πελοπόννησο Αναπτυξιακού Οργανισμού, μετά από μια 25ετή επιτυχημένη πορεία, είναι η ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της τοπικής εταιρικής σχέσης, η μέγιστη πληροφόρηση των δημοσίων και των ιδιωτικών φορέων για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από τα έργα και τα προγράμματα της Εταιρείας αλλά κυρίως η ανάγκη για την υιοθέτηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού, ως απαραίτητη προϋπόθεση κάθε λειτουργίας στο δημόσιο, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό περιβάλλον.
Τα έργα

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η νέα μορφή της Εταιρείας να συνδυαστεί με την προβολή του έργου που έχει επιτελεστεί και επιτελείται στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο της Εταιρείας, η ετοιμότητα για την υποστήριξη των Δήμων και της Αναπτυξιακής διαδικασίας και θα αναδειχθούν οι μεθοδολογίες και οι καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν καθώς και τα αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή.

Πάνω από 100.000.000 ευρώ σε έργα ΕΣΠΑ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην Ανατολική Πελοπόννησο, είναι προϊόν μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης από την Εταιρεία με εμβληματική αναφορά στα παρακάτω: σύσταση και start up λειτουργία του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, Δίκτυα και Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Λεωνιδίου, Υδρευση περιοχής ΜΟΜΑ Μεγαλόπολης, Μελέτη ανακαίνισης Παλαιού Δημαρχείου και Μελέτες Ανάπλασης Δήμου Τρίπολης, Μουσείο Μνήμης Γρηγόρη Λαμπράκη, Επανάχρηση Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής και Πλατείες στην Τεγέα, Αξιοποίηση σχολικού συγκροτήματος Μελιγούς, Μελέτη Ανάπλασης Καρυτσιώτη και Καλλίτση στο Αστρος και το Παράλιο Αστρος, ΚΔΑΠ Βόρειας Κυνουρίας, Λαϊκή Αγορά Αστρους. Κέντρα Πληροφόρησης Αστρους - Αγ. Πέτρου - Καστάνιστας, Πλατεία Αγ. Ανδρέα, Υδρευση Παραλίου Αστρους, Υποδομές Πολιτισμού και Τουρισμού στο Παλαιό Ελαιοτριβείο Τυρού και στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ανω Τυρού. Αποκατάσταση και επανάχρηση του Κτιρίου Μπασουράκου και Μελέτη Πλατείας Πηγών στην Σκάλα Λακωνίας, Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολείων στην Μονεμβάσια και την Ανατολική Μάνη κτλ.

Επίσης, το φεστιβάλ Melitzazz, το Φεστιβάλ Πελοποννήσου, η Προμήθεια μουσικού εξοπλισμού σε 34 χορωδίες και φιλαρμονικές της Πελοποννήσου, το Πανελλαδικό Δίκτυο Δήμων και ΟΤΔ Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές, το Δίκτυο Νήσων ΠΕ Νήσων Αττικής, η ίδρυση της Πελοπόννησος Α.Ε. η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων ESTIA είναι μερικές ακόμη παρεμβάσεις που φέρουν την σφραγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Α.Ε.
Επενδύσεις

Βασικό πυλώνα για την Εταιρεία και την περιοχή αποτέλεσαν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης LEADER, μέσω τον οποίων έχουν υλοποιηθεί πάνω από 500 μικρά και μεγαλύτερα έργα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο η Εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στην αξιολόγηση και στους εγκεκριμένους πόρους, μεταξύ των 50 τοπικών προγραμμάτων σε επίπεδο χώρας .

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Νίκα, η Εταιρία ευελπιστεί στην αντιμετώπιση καθυστερήσεων από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την έναρξη υλοποίησης πάνω από 100 ιδιωτικών επενδύσεων πάνω από 12.000.000 ευρώ δημόσιας δαπάνης.
Πανηγυρικές εκδηλώσεις

Μέσα από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις «25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα» επιδιώκεται να γίνουν ευρύτερα γνωστές:

-Η στρατηγική 2014-2020 για την ένταξη της περιοχής Πάρνωνα–Μαλέα στα Αποθέματα Βιόσφαιρας (MAB UNESCO)

-Η λογική και η προσέγγιση Leader ως μεθοδολογία και ως ευκαιρία σχεδιασμού, προγραμματισμού και χρηματοδότησης του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού

-Ο Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η Τεχνική Στήριξη των ΟΤΑ

-Κοινωνική Πολιτική, Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Προσφυγικό.

Την εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου, θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης

ethnos

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη