Κρούσματα στην Μεγαλόπολη- Ενημέρωση απο τον Δήμο



ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                                                                                      Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

 

Ενημέρωση σχετικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων του COVID-19 στο Δήμο μας

 

Έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο μας  η Δημοτική Αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε άμεση συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την Πολιτική Προστασία.

Ήδη, έχουμε προβεί προληπτικά στην απολύμανση των χώρων του Γυμνασίου και εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνει απολύμανση και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Έπειτα από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προγραμματίσθηκε για την προσεχή Δευτέρα 26/10, η πραγματοποίηση προληπτικών τεστ για κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προσέρχονται από τις 9:30 το πρωί, μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων αποθεμάτων, έχοντας στη διάθεσή τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Έπειτα από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων. Εφόσον κριθεί ότι θα απαιτηθούν συγκεκριμένες ενέργειες, θα λάβουμε σχετική ενημέρωση.

 Όπως όλοι μας γνωρίζουμε ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση έξαρσης του ιού και θα ήταν αναπόφευκτο να μη μας χτυπήσει και την πόρτα μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιδείξουμε ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Το λιγότερο που απαιτείται από τον καθένα μας είναι να τηρούμε τα πάγια μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τα τηρήσαμε και τους προηγούμενους μήνες.

 

Φορούμε μάσκα – Τηρούμε αποστάσεις μεταξύ μας –

Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας

 

Προσέχουμε τον εαυτό μας – τους οικείους μας – τους συμπολίτες μας

Εκ του Δήμου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη