Οι πόλεις της Πελοποννήσου που θα δουν χιονοπτώσεις είναι Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Πύργος και ίσως η Σπάρτη με την Κόρινθο






-

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού με έμφαση την Πελοπόννησο!! Αναλυτικά τα υψόμετρα εκδήλωσης Χιονοπτώσεων – Χιονοστρώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων έρχεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες και στην Πελοπόννησο ( κυρίως Ανατολική και Βόρειο Ανατολική).
- Advertisement - λόγος της επικείμενης επιδείνωσης είναι διότι αυτή τη στιγμή χαμηλό από τα Κέντρο-Νότια τμήματα του Ιονίου Πελάγους σχηματίζεται τάχιστα, με αποτέλεσμα αυτό να ανατροφοδοτηθεί.

Επίσης, λόγο της πολύ Ψυχρής αέριας Μάζας που θα βρίσκεται από επάνω μας, λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών σε επιφάνεια ανώτερα γεωδυναμικά ύψη των 850, 500 hpa ( εκτοπασκάλ) και της Εισβολής του θερμού μετώπου, τα φαινόμενα που θα σημειωθούν θα είναι υπό την μορφή πυκνών χιονοπτώσεων ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Πιο Αναλυτικά

Από αύριο τις πρώτες πρωινές κιόλας ώρες ο καιρός αρχικά, στην Δυτική Βόρειο Δυτική Πελοπόννησο θα καταστεί άστατος με μπόρες βροχές και καταιγίδες ενώ πάνω από τα 300 με 350 μέτρα ή όποια βροχή θα μετατρέπεται σε πυκνή Χιονόπτωση κυρίως


σwτους Νομούς Μεσσηνίας ( Καλαμάτα, Πύλος Μεθώνη, Αρτεμισία Πυκνές χιονοπτώσεις, Κορώνη), Ηλείας ( Πύργος Αμαλιάδα), Αχαΐα μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα ( Πάτρα, Ρίο, Αίγιο). Τώρα, όσον αφορά για την Ανατολική, Βόρειο Ανατολική Πελοπόννησο από νωρίς κιόλας το Πρωί στους Νομούς ( Λακωνίας πάνω από τα 200 με 250 μέτρα, Αρκαδίας έως πεδινά τμήματα, Αργολίδας πάνω από τα 150 μέτρα, Κορινθίας πάνω από 200 μέτρα) θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ενώ στα πεδινά χιονόνερο ή χιονο-χάλαζο.

Δεν αποκλείεται τις πρωινές ώρες όπου οι θερμοκρασίες θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις στην Βόρειο Ανατολική και Ανατολική Πελοπόννησο να κατέβουν έως και σε Μηδενικά υψόμετρα.

Έπειτα, από τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες στις παραπάνω προαναφερθείσες περιοχές αφού θα έχει εισέλθει η πολλή ψυχρή αέρια μάζα πάνω από την Πελοπόννησο οι χιονοπτώσεις στα παραπάνω τμήματα θα πυκνώσουν ενώ προοδευτικά θα αρχίσουν να πέφτουν και τα επίπεδα παγοποίησης με αποτέλεσμα οι όποιες βροχοπτώσεις να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιπεδινά με πεδινά τμήματα.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι θα κινηθούν στους Νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας από τα 150 μέτρα και πάνω οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές για αυτό να είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες διότι θα υπάρχουν και χιονοστρώσεις 15 με 20 cm, από τα 400 με 500 μέτρα 25 με 30 cm.

Τέλος, λόγο της ενίσχυσης των Βόρειο Ανατολικών Ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ ίσως στα πιο ορεινά τμήματα και συγκεκριμένα πάνω από τα 850 με 900 μέτρα να σημειωθούν και χιονοθύελλες.

Προς τις βραδινές ώρες σιγά σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ισχυρός παγετός.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σμπυράκος για το meteoclub.gr

argonafplia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη