Οι Ενέργειες Του Δημάρχου Τρίπολης Στο Πλαίσιο Της Ετήσιας Διοργάνωσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών Και Πόλεων 2016 (Open Days 2016).


               
 
Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Παυλής, μαζί με αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης, συμμετείχε την Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου από τη Ρουμανία, αρμόδιας σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής,  Κορίνα Κρέτου (Corina Crețu).
Χθες Τρίτη και παράλληλα με τις εργασίες της τετραήμερης συνάντησης για την ανταλλαγή πολιτικών πρακτικών ανάπτυξης, ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με Έλληνες σε καίριες θεσμικές θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και να συναντήσει τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, Εύα Καϊλή, Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.  
Βασικό θέμα συζήτησης, αποτέλεσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί το Δήμο μας με τον Δήμαρχο, να θέτει με ένταση τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο Δήμο Τρίπολης, απαιτώντας άμεσα λύση.
Παράλληλα, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν λεπτομερώς σχετικά με τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας, τις καταστροφές και τα προβλήματα που προκλήθηκαν αλλά και διαμόρφωσαν μια πλήρη εικόνα για τις αποζημιώσεις που αναμένονται και πρέπει να δοθούν στους πληγέντες. Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι θα θέσει ερώτημα στη Βουλή, για την πλήρη αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την θεομηνία του Ιουνίου.
Σήμερα 12 Οκτώβρη, ο Δήμαρχος Τρίπολης, με εισήγηση που θα πραγματοποιήσει, θα παρουσιάσει τις δράσεις του Δήμου μας σχετικά με την εφαρμογή μιας στρατηγικής βασιζόμενης στις αρχές της έξυπνης εξειδίκευσης, προωθώντας παράλληλα το brand name «Αρκαδία» και το Αρκαδικό Ιδεώδες, αναδεικνύοντας έτσι την περιοχή μας σε δυνατό τουριστικό πόλο έλξης για όλη την Ευρώπη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη