«Άθλος Μαινάλου 2016»

O Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων βουνού MOUNTAIN SPORTS, θα πραγματοποιήσει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του προγραμματισμού τους για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού, ορειβασίας και φυσιολατρίας, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής, το Σάββατο 22 Οκτω...βρίου 2016 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας και του Μαινάλου τον καθιερωμένο λαϊκό αγώνα περιπέτειας (ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία) με την ονομασία «ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2016».
Ο Άθλος Μαινάλου είναι διήμερος αγώνας και έχει αφετηρία και τερματισμό των αγωνισμάτων, του ορεινού τρεξίματος και της ορεινής ποδηλασίας, την πλατεία της Βυτίνας.
Διαδρομές
Οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες και ξεχωριστής ομορφιάς καθώς κινούνται στα ελατοδάση του Μαινάλου.

Α) Αγώνας mountain runnning Άθλος Μαινάλου 2016
Η διαδρομή είναι 19 χιλ. και 680μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς μέσα στο ελατοδάσος της Βυτίνας. Γρήγορη διαδρομή ιδανική για φορμάρισμα δυο εβδομάδες πριν τον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας.
Απαραίτητος εξοπλισμός για όλους θα είναι ο φακός κεφαλής μιας και η εκκίνηση του αγώνα δίνεται απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα κάποιοι από τους δρομείς να νυχτώσουν.

Β) Αγώνας mountain bike Άθλος Μαινάλου 2016
Έχουν σχεδιαστεί δύο διαδρομές και πλέον πολύ δημοφιλείς.
Η πρώτη διαδρομή 37 χιλ. είναι η κλασσική φιδίσια αισθησιακή διαδρομή με 1430μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και η δεύτερη είναι μια διαδρομή 15 χιλ. και 510 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς.
Πρόγραμμα
-Σάββατο 22/10/2016 – Άθλος Μαινάλου 2016 ορεινό τρέξιμο
14:30–16:00 Άνοιγμα γραμματείας, παραλαβή αριθμών, ενημέρωση.
16:10 ΕΚΚΙΝΗΣΗ
20:00 Απονομές

-Κυριακή 23/10/2016 – Άθλος Μαινάλου 2016 ορεινό ποδήλατο
08:30 – 10:00 Άνοιγμα γραμματείας, παραλαβή αριθμών
10:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ
14:30 Απονομές

Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.mountain-sports.gr/athlosmainalou-2016/
Τηλ. επικοινωνίας 6947 634197

Στον Δήμο Γορτυνίας και ειδικότερα στην Βυτίνα, περίπου δυο ώρες από την πρωτεύουσα, ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και cafe-bar. Ο λάτρης της φύσης, μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει στο Menalon Trail και σε άλλα μονοπάτια και να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος. Η Βυτίνα και γενικότερα η ορεινή Γορτυνία, είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας, κατάλληλος για καλοκαιρινές αλλά και για χειμερινές αποδράσεις. Ένας τόπος φιλόξενος, με σεβασμό στην παράδοση και απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει όλοι να γνωρίσουν. Δείτε περισσότερα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη