ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


·                     ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.


Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά,  από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr

 

 

·                     ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Από το ερχόμενο Σάββατο (15/10), έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο, με βάση τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου. Αντίθετα, όσοι θερμαίνονται με φυσικό αέριο θα δουν φέτος σημαντικά χαμηλότερο λογαριασμό, σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της υποχώρησης των διεθνών τιμών, αλλά και της επικείμενης - τον Ιανουάριο - μείωσης της φορολογίας.

 

·                     ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ

Μητέρες με ανήλικο τέκνο, που έχουν ως στόχο να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, έως το 2012, για να συνταξιοδοτηθούν με τα παλιά όρια ηλικίας (πχ 25αετία), αλλά και άνδρες ασφαλισμένοι που επιδιώκουν να πάρουν σύνταξη με 35αετία, είναι οι δύο μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, που μπορούν να κάνουν χρήση των πλασματικών ετών ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα, οι «παλαιοί ασφαλισμένοι», δηλαδή εκείνοι που έχουν έναρξη του ασφαλιστικού τους βίου πριν από το 1993 και οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στα μητρώα του ΙΚΑ, ή των πρώην ειδικών ταμείων των ΔΕΚΟ, των Τραπεζών και του Τύπου, έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αναγνώριση χρόνων ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι κατοχυρώνουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως το 2012.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

·                    ΕΥΔΑΠ: ΕΩΣ ΤΙΣ 31/10 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 30 εκατ. ευρώ, έχουν ρυθμιστεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο του προγράμματος ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών για τους καταναλωτές της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επιχείρηση.  Το πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ, η διάρκεια του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, καθώς εντάχθηκαν 32.873 νοικοκυριά.
 

·                    ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΖΗΤΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του προσχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, διότι θέτουν σημαντικά προσκόμματα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα όποια οφέλη απορρέουν από το νέο νομοθέτημα, ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν τροποποιήσεις προς όφελος των υποψήφιων επενδυτών και της εν γένει λειτουργία του θεσμικού πλαισίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη