Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γκέρχαρντ Μπάουερ Το μέλλον της Ευρώπης είναι στην Αυτοδιοίκηση


 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  αποστολή αυτοδιοικητικών του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης που διήρκεσε από 01/10 έως 3/10 στην Πελοπόννησο, με συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Έπαρχου του Σβέμπις Χαλ κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ καθώς και συνεργατών τους.


Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα, κ. Στεφανόπουλος Θεοφάνης, κ. Σιδέρης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για Διεθνείς Σχέσειςς κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Πύλου Νέστορος. Από την πλευρά της Επαρχίας του Σβέμπις Χαλ συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Gaildorf  κ. Φράνκ Τσίμερμαν, ο Δήμαρχος του Φίχτενμπεργκ  κ. Ρόλαντ Μιόλα, και η Δήμαρχος του Schrozberg  κα. Ζακλίν Φέρντερερ.

 

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοπόννησος ΟΤΑ ΑΕ, της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Πελοποννήσου και του Europe Direct Ναυπλίου με την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Εταιρείας και γραφείου Europe Direct κα. Σουζάνε Κράις, και την εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Σβέμπις Χαλ  κα. Ναντίν Μπίλερ.

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην καλή σχέση των δύο Περιφερειών, παράδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας με συγκεκριμένη στόχευση και ουσιαστικά αποτελέσματα, η οποία αναπτύχθηκε σε μια κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Η συνεργασία των δυο Περιφερειών λειτούργησε καθοριστικά για τον σημαντικό θεσμό της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αψηφώντας τον λαϊκισμό απ' όπου και αν προερχόταν εκείνη την δύσκολη περίοδο του 2012. Ένα παράδειγμα που όλοι σπεύδουν εσχάτως να ακολουθήσουν τόνισε ο κ. Τατούλης.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό ως τους καίριους τομείς ανάπτυξης συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών με στόχο την αμοιβαία δημιουργία αξίας και για τους δυο. Έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας, τη μεταφορά γνώσης και εμπειριών, τεχνογνωσίας και καινοτομίας με σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πού διακρίνουν τη δημόσια διοίκηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σβέμπις Χαλ θα μοχλεύσει πόρους, με εξειδίκευση στα σύγχρονα διαπεριφερειακά επενδυτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία αποφασίστηκε ότι θα υλοποιηθούν μεταξύ των δυο Περιφερειών και τα οποία θα έχουν ως στόχο την ανταλλαγή πολιτών βασισμένα στον τουρισμό τρίτης ηλικίας και τον μαθητικό τουρισμό.

 

Ο κ. Μπάουερ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φιλοξενία και συμφώνησε στο πλαίσιο συνεργασίας. Ο Έπαρχος του Σβέμπις Χαλ σημείωσε ότι εντυπωσιάζεται κάθε φορά που επισκέπτεται την Πελοπόννησο και βλέπει την ραγδαία ανάπτυξη που εκτελείται εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής. Και οι δυο συμφώνησαν πως το μέλλον της Ευρώπης είναι στην αυτοδιοίκηση.

 

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακήρυξε τον κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ πολίτη και Πρεσβευτή της Πελοποννήσου. Οι δυο πολιτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα διοργανωθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ναύπλιο τον προσεχή Νοέμβριο.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη