ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Εποικοδομητικό και άκρως αποτελεσματικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ταξίδι που πραγματοποίησε πρόσφατα ( 10 - 13 Οκτωβρίου 2016 ) στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής.

 

Τόσο η παρουσίαση του Δήμου Τρίπολης στον ευρωπαϊκό θεσμό των "open days" όσο και οι επαφές που είχε ο Δήμαρχος Τρίπολης με πολλούς Έλληνες Ευρωβουλευτές, έφεραν στο προσκήνιο την αρκαδική πρωτεύουσα και προώθησαν θέματα που έχουν σχέση με την προβολή του Δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών. Τα κέρδη του ταξιδιού στις Βρυξέλλες εντοπίζονται κυρίως στην ανάδειξη της Τρίπολης ως ευρωπαϊκού  τουριστικού προορισμού αλλά και στην υπογράμμιση σημαντικών θεμάτων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων για την οποία ενημερώθηκαν όλες οι ελληνικές πλευρές του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η επίσημη παρουσίαση του Δήμου - από τον ίδιο το Δήμαρχο Τρίπολης - έκλεψε τις εντυπώσεις στο πλαίσιο του θεσμού των "open days" και απέσπασε θετικές κριτικές από τις υπόλοιπες αποστολές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, αξιοποιώντας το ταξίδι στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε διαδοχικά με πολλούς Έλληνες Ευρωβουλευτές και συζήτησε μαζί τους τρόπους ενίσχυσης του Δήμου Τρίπολης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο Δήμαρχος Τρίπολης συναντήθηκε με: 1) τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, 2) την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, 3) την Ευρωβουλευτή κ. Εύα Καιλή, 4) τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη, 5) τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χουντή και 6) τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά.

 

 Όλοι οι Ευρωβουλευτές υποδέχτηκαν θερμά το Δήμαρχο Τρίπολης στα γραφεία τους στο Ευρωκοινοβούλιο και συζήτησαν μαζί του για αρκετή ώρα τόσο για τα προβλήματα του Δήμου όσο και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα ο Δήμαρχος Τρίπολης βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου που βρέθηκε στις Βρυξέλλες το ίδιο διάστημα και να παραστεί στη συνεδρίαση του Ευρωεπιμελητηρίου που συνέπεσε με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες. Αναφερόμενος στην επιτυχημένη παρουσίαση του Δήμου που έγινε στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Τρίπολης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Δ/νσης Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Τρίπολης που είχαν κάνει μια σοβαρή δουλειά και είχαν εξασφαλίσει εκ των προτέρων το θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο Τρίπολης σε ένα καταξιωμένο ευρωπαϊκό θεσμό. 

 

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του Δήμου Τρίπολης σε όλους τους τομείς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής και ευχαρίστησε όλους αυτούς που εργάστηκαν για να στεφτεί με επιτυχία το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη