ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

~ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Μετά, από παρεμβάσεις φορέων, όπως το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Περιφερειακό Τμήμα ΤΕΕ Πελοποννήσου καθώς και τη μεγάλη ανταπόκριση επιχειρήσεων και οργανισμών στην εγγραφή και καταχώρηση στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) και τα σχετικά αιτήματα για παράταση της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής των Εκθέσεων Αποβλήτων, ειδικά για τα έτη 2015 και 2016, παρατείνεται έως τις 20.7.2017 η σχετική προθεσμία. Αυτό προβλέπει η με αρ. 26303/1483/31.5.2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης 43942/4026/14.9.2016 -Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει». Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το άρθρο.




ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις». Με το σχέδιο νόμου, ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών, με σκοπό την αντιμετώπιση της διασυνοριακής φοροαποφυγής. Ενώ, αποσύρθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, το άρθρο 16 του φορολογικού νομοσχεδίου που όριζε ότι «η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας».


ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Στην αναθεώρηση της στρατηγικής για την εκπόνηση του Ελληνικού Σήματος προχωράει το υπουργείο Οικονομίας για να καταστεί το πλαίσιο πιο γρήγορο και ευέλικτο, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί κανόνες μόνο για το γάλα, τα γαλακτοκομικά
προϊόντα και για τα αλκοολούχα ποτά, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι προς υπογραφή οι κανονισμοί για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί Ελληνικό Σήμα σε 524 προϊόντα εκ των οποίων 170 είναι αλκοολούχα ποτά και τα υπόλοιπα αφορούν σε γάλατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, όμως υπάρχουν και αρκετά αιτήματα μεμονωμένων επιχειρήσεων μεγάλης ποικιλίας που θέλουν να λάβουν το σήμα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»
Ανακοινώθηκε η 2η τροποποίηση και παράταση έως τις 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».  Επιτρέπεται η ακύρωση (και η αναίρεση της οριστικοποίησης) της αίτησης χρηματοδότησης έως και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας που αφορά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ: www.antagonistikotita.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεύτερα 19 Ιουνίου το επόμενο σεμινάριο
 Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο σειρές σεμιναρίων.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη