Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη

Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο η μνήμη του Ρώσου Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στην πόλη της Τρίπολης.
Το Σάββατο τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του, ενώ την Κυριακή της κυριωνύμου ημέρας το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση του Αγίου στον Ιερό Ναό Νεομάρτυρος Παύλου Τρίπολης.
Την Ακολουθία τέλεσαν οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Ιουστίνος Τσαγκούρης και ο προϊστάμενος  του Ιερού Ναού Γερμανός Μίχος.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ως άνω Ιερό Ναό, καθώς μετά από πρόσκληση του π. Γερμανού, όπου πρώτη φορά   συμμετείχε στον εορτασμό ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, Νοσηλευτές, Θεραπευτές, αλλά και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, καθώς χαρακτηριστικά μετέφερε στους πιστούς τα τελευταία λόγια του Αγίου:
«Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι.
Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο.
Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό. Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων!
Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος! Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας.
Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού».
Τέλος, τελέσθηκε Αγιασμός για όσους εργάζονται και προσφέρουν στον τομέα της Υγείας.
Επίσης, να σημειωθεί ότι κατά τις ακολουθίες του διημέρου τέθηκε προς προσκύνηση η ιερά εικόνα του Αγίου, η οποία εμπεριέχει τμήμα της άφθαρτης καρδιάς του Αγίου.

ARXON.GR

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη