Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017 Δήμου Βόρειας Κυνουρίας



Φίλες και φίλοι,
ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συνεπής στο ραντεβού του, τόσο με τους δημότες όσο και με τους επισκέπτες του, έρχεται και φέτος το καλοκαίρι να προσφέρει «ανάσες» πολιτισμού και ψυχαγωγίας – πάντα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ – μέσω ενός πλούσιου και ποιοτικού προγράμματος, ελπίζοντας πως θα ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Όλες οι εκδηλώσεις μας, έχουν επιλεγεί με κριτήρια υψηλής αισθητικής, με στόχο να προσδώσουν στα καλοκαιρινά μας βράδια μοναδικές στιγμές απόλαυσης, με πρωταγωνιστές της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και νέους δημιουργούς.
Για εμάς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η λέξη «πολιτισμός» δεν ταυτίζεται μόνο με προϊόντα που έχουν να κάνουν με την υψηλή τέχνη, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες. Ταυτίζεται και με τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς μας, με την ποιότητα του τρόπου ζωής μας, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις συνθήκες διαβίωσής μας. Ταυτίζεται με την αρετή της ευγένειας, της διακριτικότητας και πάνω από όλα της ειλικρίνειας.
Έχοντας κατά νου ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό ο πολιτισμός να αποτελεί αρετή του καθενός, ξεχωριστά και εξατομικευμένα, το μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς είναι να γενικεύσουμε, να εξωτερικεύσουμε και να επιτύχουμε «πολιτισμό» σε κάθε δράση, σε κάθε εκδήλωση και συμπεριφορά. Γι’ αυτό φέτος, δεν επενδύσαμε απλά σε ένα πολυδιάστατο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό καλοκαίρι. Επενδύσαμε σε έργα και υποδομές, επενδύσαμε στον φίλο, στον δημότη, στον επισκέπτη, στον άνθρωπο γενικότερα. Εστιάσαμε στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χτίζοντας παράλληλα μια σχέση εμπιστοσύνης και ένα καλύτερο μέλλον για όλους Εσάς, για τα παιδιά μας.
Έτσι εντός της καλοκαιρινής περιόδου προχωράμε στον εξοπλισμό και στη λειτουργία, σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», όχι μόνο της ακτής «Καλλιστώ», αλλά και της παραλίας του Αγίου Ανδρέα, του Ατσίγγανου και του Ξηροπηγάδου. Φέτος εκτός από τις καθαρές παραλίες μας, θα απολαύσουμε και νέες υποδομές όπως αποδυτήρια, πέντε ράμπες για πρόσβαση ΑΜΕΑ, ειδικά αναπηρικά αμαξίδια με ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα, ακόμα και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.
Μυστικό συστατικό της πολυδοκιμασμένης πλέον και κατά γενική παραδοχή επιτυχημένης μας συνταγής, είναι η άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, τη Δημοτική Χορωδία, τη Φιλαρμονική, τους Συλλόγους και τους Φορείς του Δήμου.
Ευχαριστώ εκ προοιμίου, τα αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη που δούλεψαν και θα δουλέψουν και αυτό το καλοκαίρι, όλους τους δημότες, τα στελέχη των Συλλόγων και Φορέων του Τόπου μας και πάνω από όλους ευχαριστώ τους αφανείς «εργάτες», που χωρίς την ουσιαστική συμβολή τους, δεν θα γινόταν τίποτε από όλα αυτά.
Σας προσκαλώ όλους σε αυτό το θερινό πολιτιστικό ραντεβού όχι μόνο για όμορφες μαγευτικές βραδιές αλλά και για όμορφες, καθαρές ημέρες!
Σας εύχομαι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Παναγιώτης Κ. Μαντάς 
Συνημμένα αρχεία: 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη