Συναυλίες, πάρτι και ταινίες στον Τυρό Αρκαδίας


 

Ο Τυρός Αρκαδίας, η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, φημίζεται για την ευμεγέθη παραλία του, τις πολλές φυσικές ομορφιές  και τις περίφημες τσακώνικες μελιτζάνες του.
Εκεί πλάι στο κύμα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το φεστιβάλ «ΠαραΤυρο- Open Art Experience» με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις από αύριο Πέμπτη 27 και ως την Κυριακή 30 Ιουλίου και κάπως έτσι ο όμορφος Τυρός «μπαίνει» στον φεστιβαλικό χάρτη.
Αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα (18.00), θα πραγματοποιηθεί  ξενάγηση στο ακρωτήριο Τρίκερι και το ιστορικό μεταλλείο βαρύτη
Το ακρωτήριο Τρίκερι βρίσκεται περίπου 4 χλμ. βορειοανατολικά του Τυρού και συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή με θέα το Μυρτώο Πέλαγος, που περνάει από το σημείο όπου παλαιότερα γινόταν η μεταφορά του ορυκτού από τα μεταλλεία βαρύτη της περιοχής.
Το βράδυ (22.00) της Πέμπτης, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη συναυλία με τον Νίκο Καλογερόπουλο και τους «Άπορους Άρχοντες» στο λιμάνι του Τυρού,
Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου  στις 21.00 θα προβληθεί η (μεταγλωττισμένη) ταινία animation «Ροβινσώνας Κρούσος», στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στις 22:30, στην πλατεία Αγίας Μαρίνας θα δώσουν συναυλία οι «Kulamacus» και  ο Γιώργος Χατζηπαύλου θα δώσει ενα ρεσιταλ stand up comedy με την παράσταση «Σχεδόν σαράντα».
Στις 21.30 του Σαββάτου, 29 Ιουλίου, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη και ακολουθεί dj set, στις 23.00 στην παραλία του Τυρού με την Εύα Τσακνή στα decks. Τουτέστιν, πάρτι στην αμμουδιά.

Το απόγευμα (18.00) της Κυριακής, 30 Ιουλίου, έχει σχεδιαστεί εκπαιδευτικός περίπατος για παιδιά «Γνωρίζω και προστατεύω τον τόπο μου» με τόπο συνάντησης- αφετηρία τη βρύση «Δικαίου» στα Σαπουνακαίικα.  Και το βράδυ (21.00) για τους σινεφιλ το «ΠαραΤυρό» θα πραγματοποιήσει την προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» (ελληνική με αγγλικούς υπότιτλους) στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κορδέλλα και πρωταγωνιστούν οι Τάσος Nούσια, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά κ.α..
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβαλ «ΠαραΤυρό» περιλαμβάνει μαθήματα hatha & aqua yoga αλλά και zumba καθώς επίσης  μαθήματα  ζωγραφικής γραφιτι, επίδειξη ναυτικών κόμπων κι επισκευής διχτυών στο λιμάνι του Τυρού, έκθεση με περίτεχνα τσακώνικα υφαντά. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του «ΠαραΤυρο»  www.paratyro.gr.
eretikos

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη