Έτοιμη η μελέτη για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Μεθυδρίου



«Επενδύουμε σταθερά στον πολιτισμό μας και στα εκκλησιαστικά μνημεία της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Μεθύδριο, όπου παρέστη στον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος, ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμη η μελέτη για την αντιμετώπιση των στατικών και αρχιτεκτονικών προβλημάτων του ιερού ναού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης ότι από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού είχε χαρακτηρίσει το 2005 τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο, ώστε να μπορεί να εντάσσεται σε προγράμματα χρηματοδότησης, και ότι σε συνεργασία με το δάσκαλο κ. Νίκο Φίλη και τον τέως Δήμαρχο Ύδρας κ. Κώστα Αναστόπουλο, με καταγωγή από το Μεθύδριο, είχαν εξασφαλίσει την εκπόνηση της πρώτης μελέτης που αφορούσε τα γεωτεχνικά και γεωστατικά χαρακτηριστικά στοιχεία του.   
Από τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης ανέθεσε νέα μελέτη, η οποία είναι έτοιμη και θα ταυτοποιήσει τις αρχιτεκτονικές και στατικές παρεμβάσεις στο ναό που θα απαιτηθούν, ενώ παράλληλα θα ετοιμάσει τα τεχνικά δελτία προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη