ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ



ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ (Υ.Μ.Σ.)
Δημοσιεύτηκε εγκύκλιος διαταγή της ΑΑΔΕ με θέμα «Παροχή διευκρινίσεων ως όπως την εφαρμογή των άρθρων 80 & 81 του ν. 3463/2006, όπως ισχύει». Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ορίζεται ότι: «Μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4441/2016 (Α΄227) και του Ν.4442/2016 (Α΄230), τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που πρόκειται να ασκήσουν δραστηριότητα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία σύστασης και έναρξης εργασιών τους στις Υπηρεσίες Μίας Στάσης (Υ.Μ.Σ.). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων προσφέρει στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. O θεσμός συνεχίζεται φέτος στην Αργολίδα
Η αναγγελία της Έκθεσης « ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017»,  που θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αργολίδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Τη Συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας,  κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς την φυσιογνωμία , το περιεχόμενο, τους στόχους, και τις φιλοδοξίες της Έκθεσης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου το ποσοστό παραβατικότητας ξεπέρασε το 70%, αναγκάζοντας τη φορολογική διοίκηση να εντείνει τις ελεγκτικές προσπάθειες στέλνοντας περισσότερα κλιμάκια στις νησιωτικές περιοχές. Αυτό που διαπιστώνουν είναι ότι τα 48ωρα «λουκέτα», τα οποία ξεπερνούν τα 140, αλλά και τα νέα υψηλότερα πρόστιμα δεν τρομάζουν τους ελεγχόμενους, ενώ η εφορία είχε εντοπίσει πριν από δύο ή τρεις μήνες παραβάσεις στις ίδιες επιχειρήσεις. Από τους συνολικά 270 ελέγχους της ΥΕΔΔΕ (μικρό ΣΔΟΕ) κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η παραβατικότητα στην Αττική φτάνει στο 73%, στο Ηράκλειο Κρήτης 77,5%, στην Πάτρα 50%, στη Θεσσαλονίκη 61%.


ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Στο πλαίσιο της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης δαπανών και της ενίσχυσης της φορολογικής δικαιοσύνης, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΑΑΔΕ θα καλύπτει πλέον τις προμήθειες:
· για συναλλαγές μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, PhoneBanking, ATM, APS)
· για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) των φυσικών προσώπων τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.
Οι λοιπές προμήθειες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικό κατάστημα θα καταβάλλονται πλέον από τους ίδιους τους φορολογούμενους.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr



Σας ενημερώνουμε ότι τον Αύγουστο δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό –Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη