Πώς να σκέφτομαι θετικά – Τρόποι – Μέθοδοι
Έχουμε ακούσει πολλά για το πως η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας. Πώς μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε όμορφα και να προσελκύσουμε οτιδήποτε θετικό. Το θέμα είναι πως όσο ωραίο και αν ακούγεται δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να σκεφτόμαστε θετικά ακόμα και αν αρνητικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας. Κάποιες φορές συνειδητοποιούμε πώς, ενώ δεν μας αρέσει, πολλές αρνητικές και αγχωτικές σκέψεις τρυπώνουν στο μυαλό μας και δεν μπορούμε να τις αποβάλλουμε. Πώς να σκέφτομαι θετικά; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί ακόμη περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος καθημερινά λαμβάνει χιλιάδες πληροφορίες, πρέπει να αντεπεξέλθει σε πολλές δύσκολες καταστάσεις και γενικότερα το στρες φαίνεται να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αναρωτιόμαστε “ πώς να σκέφτομαι θετικά”  όταν αισθάνομαι πίεση και προσπαθώ καθημερινά να σταθώ όρθια! Μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να ελέγχουμε τόσο πολύ το μυαλό μας, καθώς και την διάθεσή μας;
Πολλοί πιστεύουν πως η αισιοδοξία και η θετική σκέψη είναι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας με τα οποία γεννιόμαστε. Μήπως όμως τελικά μπορούμε και να τα καλλιεργήσουμε στην πορεία της ζωής μας; Υπάρχουν κάποιες τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να δούμε αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε αρκεί να δώσουμε λίγη περισσότερη σημασία στο ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνουμε στον εγκέφαλό μας. Πόσες φορές δεν θα έχετε διαπιστώσει πως το άγχος και η αρνητικότητα  που δείξατε σε κάποιες καταστάσεις ήταν ανούσια; Οι προτεραιότητες που βάζουμε στη ζωή μας θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να σκεφτόμαστε πιο θετικά και να λύνουμε τα θέματα που μας απασχολούν με περισσότερη ψυχραιμία και με μία πιο αισιόδοξη στάση. Αρχικά μπορεί να σας φανεί ακατόρθωτο αλλά σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα τα οποία θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα και να κοιτάξουμε τη ζωή από μία άλλη οπτική γωνία. Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να το κάνουν ζούνε κάτω από τις ίδιες συνθήκες με μας και δεν είναι από άλλο πλανήτη! Δείτε τρόπους  για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη!
Πώς να σκέφτομαι θετικά
Γνωρίστε τον εαυτό σας
Αν μπορούμε να πούμε πως περνάμε κάποια στάδια μέχρι να καταφέρουμε να σκεφτόμαστε θετικά τότε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας είναι το πρώτο στάδιο. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με τον εαυτό μας με απόλυτη ειλικρίνεια. ποια είναι τα ελαττώματά μας και ποια τα προτερήματά μας; Πώς αντιδράσαμε σε δύσκολες περιπτώσεις ή όταν έπρεπε να βρούμε λύσεις; Με αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Δεν είναι καθόλου περίεργο να αντιληφθούμε ότι συχνά λειτουργούμε με άγχος, απαισιοδοξία και αρνητικότητα.
Ζυγίστε τις καταστάσεις
Το επόμενο στάδιο προβλέπει την σωστή διαχείριση των προτεραιοτήτων μας. Πολλές φορές η αρνητική σκέψη δημιουργείται όταν μπερδεύουμε τις καταστάσεις, βάζουμε λάθος προτεραιότητες με συνέπεια να αγχωνόμαστε, να χάνουμε τον έλεγχο και να χαλάει η διάθεσή μας.
Αναγνωρίστε τα λάθη σας
Πώς να σκέφτομαι θετικά; Μία ακόμα κίνηση που πρέπει να κάνουμε για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά είναι να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε καλύτερα να τα βρούμε πρώτα με τον εαυτό μας και έπειτα με τους γύρω μας. αναγνωρίζοντας τα λάθη μας μπορούμε να θέσουμε καλύτερες βάσεις για τη ζωή μας να διορθώσουμε αυτά που μας είχαν κάνει να σκεφτόμαστε αρνητικά και να προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία.
Εκτιμήστε τη ζωή
Πολλές φορές η αρνητικότητα μας βασίζεται σε μία θεωρία η οποία υπάρχει βαθιά ριζωμένη μέσα στο μυαλό μας. Πιστεύουμε πώς τα πάντα στη ζωή μας είναι δεδομένα και δεν τα εκτιμούμε όπως θα έπρεπε για να γίνουμε ευτυχισμένες. Αναθεωρήστε λίγο τις απόψεις σας και βρείτε μικρά καθημερινά πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να νιώθετε όμορφα. Η δύσκολη καθημερινότητα, η ρουτίνα, οι γρήγοροι ρυθμοί δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε τίποτα περισσότερο από τις υποχρεώσεις και τις δύσκολες στιγμές.
Μην προτρέχετε
Μήπως βιώνετε μία άσχημη κατάσταση και αντιλαμβάνεστε πως ήδη έχετε  σκεφτεί πόσο άσχημα θα επακολουθήσουν; Πολλές φορές όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυσκολία αντί να επικεντρωθούμε σε αυτήν προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη λύση αναλωνόμαστε σε σκέψεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν λύνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή αλλά μπερδευόμαστε και με σκέψεις για αργότερα οι οποίες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά είναι να κάνουμε τις κινήσεις μας για να βγούμε από τη δύσκολη θέση και να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον. Μπορείτε να σκέφτεστε θετικά ακόμα και αν δεν το πιστεύετε. Σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολο τελικά ήταν να πείσετε τον εαυτό σας.
Νιώστε αυτοπεποίθηση και εκτιμήστε τις ικανότητές σας
Πολλές φορές η χαμηλή μας αυτοπεποίθηση ευθύνεται για τις αρνητικές μας σκέψεις και γενικότερα για την αρνητική στάση ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσουμε τις ικανότητές μας και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αισθανθεί όμορφα πιστεύοντας στη μοναδικότητά μας. Αν σας φαίνεται πολύ δύσκολο να βοηθήσετε μόνοι σας τον εαυτό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πολύ απλή διαδικασία. Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη σας και μιλήστε ανοιχτά για τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σας, της εμφάνισής σας και της προσωπικότητάς σας γενικά. Αν ο γραπτός λόγος σας εμπνέει περισσότερο τότε πάρτε ένα φύλλο χαρτί και σημειώστε όλα αυτά για τα οποία θα έπρεπε να νιώθετε όμορφα αλλά δεν έχετε δώσει την απαιτούμενη σημασία.
Χαμογελάστε
Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό και γρήγορο για να αισθανθούμε καλύτερα και να αλλάξουμε μέσα σε μία στιγμή. έχει αποδειχθεί πως ακόμα και αν χαμογελάσουμε μπορείς να το αισθανόμαστε αλλά γιατί πρέπει τελικά το αποτέλεσμα είναι να ανέβει η διάθεσή μας. Το χαμόγελο προσφέρει θετική σκέψη και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία. Ξεκινήστε να χαμογελάτε πιο συχνά και δείτε το πρόσωπό σας αλλά και την ψυχή σας να λάμπουν!
dynamikigynaika.gr
epaggelmagynaika.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου