Ο Βαγγέλης κουρεύει τις γίδεςΟ Βαγγέλης Γιαννακούρας δημοσίευσε στο facebook:

Στη γιορτή των κτηνοτρόφων- την κουρά - στο Περθώρι, στο πλαίσιο περιοδείας μου, μαζί με μηχανικούς, για αυτοψία σε σημεία που απαιτείται να γίνει παρέμβαση για τη διαπλάτυνση και γενικότερη βελτίωση του δρόμου προς τη Μονή Επάνω Χρέπας.
Οι κτηνοτρόφοι, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουν για επιβίωση και η κουρά των ζώων τους αποτελεί μία ξεχωριστή ετήσια διαδικασία., που εκτός από την κούραση που έχει, δίνει την δυνατότητα να βρεθούν φίλοι και να ...διασκεδάσουν καθώς να γευτούν στη φύση βραστό και κρασί.
Δεν θα μπορούσα να μην κουρέψω και εγώ ένα ζώο ενώ, όπως είπα και στον Πρόεδρο του χωριού,καθώς και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και εγώ προσωπικά, είμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα.
Και βέβαια θα κάνουμε ό,τι απαιτηθεί και στο μέλλον για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν και χρειάζονται στήριξη.
Εκτός από την κουρά βρέθηκα και στην Μονή Επάνω Χρέπας, όπου συνομιλήσαμε με τις μοναχές και ενημερώθηκα και για το "εύρημα" των οστών από τρεις σκελετούς, για τα οποία γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες διερεύνηση ώστε να χρονολογηθούν και να δοθούν απαντήσεις σε ποιον ανήκουν, αφού υπάρχουν εικασίες πως μπορεί να σχετίζονται με τις Μάχες στα Τρίκορφα.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Χωριού Γαλιώτο Παναγιώτη και τους λοιπούς κτηνοτρόφους για την φιλοξενία τους καθώς και τις μοναχές της Επάνω Χρέπας και θα είμαστε, όπως άλλωστε κάνουμε για όλους τους πολίτες της Αρκαδίας, δίπλα τους.Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου