«Όσοι διαφωνούν να περάσουν απέναντι».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με τα όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του ΠεΣυ, όπως υπερψήφιση αποφάσεων με 14 ψήφους, όσο είναι το όριο για να παρθούν αποφάσεις, την απουσία του Περιφερειάρχη σε κρίσιμες αποφάσεις κ.λ.π. μεταξύ άλλων τόνισε: 
Οσο αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας αποφάσεων και επιλογών της Περιφέρειας όπως η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων και των νερών του Αναβάλλου στο κεφάλαιο με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, η επιμονή να υπερψηφιστεί η πρόταση για πεζοδρόμηση και διχοτόμηση του Γυθείου που τελικά δεν πέρασε, η μη υπερψήφιση κατ’ εντολή των   βιομηχάνων πυρηνελαιουργών στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, η κατάρρευση του συστήματος δακοκτονίας και κουνουποκτονίας κ.λ.π. τόσο ο εκφυλισμός και ο αυταρχισμός-αντικομμουνισμός, σαν οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, θα εντείνονται.
Δεν είναι λύση, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας, να απουσιάζουν ή να φεύγουν την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, για να μην κατηγορηθούν ότι «εγκαταλείπουν το καράβι τώρα που φαίνετε ότι μπάζει νερά και βουλιάζει». Να περάσουν απέναντι, να συνταχτούν με το λαό.
Το ίδιο να κάνουν και όσοι από τους «συνήθεις 14 πιστούς» νοιώθουν ότι προσβάλλονται, όταν αποκαλύπτεται ότι ψήφισαν με βάσει τις επιθυμίες των βιομηχάνων – πυρηνελαιουργών, των κεφαλαιοκρατών γενικότερα, που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και στην εξουσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη