kathimerinotita.gov.gr Το site της κυβέρνησης για τους πολίτες




Η ΕΣΕΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ CAPITAL CONTROLS
Η συμπλήρωση 2 ετών από την επιβολή των Capital Controls στην ελληνική οικονομία έχει επιφέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών αλλά πολύ περισσότερο έχει μεταβάλλει άρδην το τοπίο, αναφορικά με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις προοπτικές επιβίωσης των επιχειρήσεων. Η απότομη προσαρμογή σε μία νέα πραγματικότητα, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας συνιστούν η μειωμένη ρευστότητα, ο εξαγωγικός προσανατολισμός τον οποίο πρέπει να θέσει σε πρώτο πλάνο το εγχώριο επιχειρείν, αλλά και η αφομοίωση των νέων μεθόδων αποδοχής και διενέργειας πληρωμών, ενέχει αδιαμφισβήτητα σημαντικές δυσκολίες. Άλλωστε, μετά την επανεξέταση της καταθετικής βάσης από την ΤτΕ και τις εποπτικές αρχές, η επικείμενη χαλάρωση των capital controls τον Ιούλιο, θα αφορά κυρίως στις επιχειρήσεις και θα προβλέπει τη διεύρυνση των ορίων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.
Διαβάστε τις παραμέτρους στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων της Ευρώπης, ενώ η πρόβλεψη για την πορεία των αξιών διαμερισμάτων το 2017 είναι ότι θα υπάρξουν σταθεροποιητικές τάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της RE/MAX Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 χωρών. Μία κατοικία 100 τ.μ. σε αστική περιοχή της Ελλάδας, πωλείται κατά μέσο όρο προς 92.200 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στην περιφέρεια 67.000 ευρώ. Αντίθετα, οι υψηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων καταγράφονται στο Λουξεμβούργο, όπου ένα διαμέρισμα 100 τμ σε αστικές περιοχές κοστίζει κατά μέσο όρο 754.100 ευρώ, ενώ λίγο χαμηλότερα, στις 638.700 ευρώ πωλείται ένα αντίστοιχο διαμέρισμα στην περιφέρεια της ίδιας χώρας.

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
Οι ευρωπαίοι εξαγωγείς ανακοίνωσαν ότι μόνο το 2016 σημειώθηκε αύξηση των εμπορικών φραγμών κατά 10%. Στο τέλος του περασμένου χρόνου υπήρχαν 372 τέτοιοι φραγμοί σε πάνω από 50 εμπορικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα 36 εμπόδια στο εμπόριο που δημιουργήθηκαν το 2016 θα μπορούσαν να ζημιώσουν τις εξαγωγές της ΕΕ αξίας σήμερα 27 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με την έκθεση για τους εμπορικούς και επενδυτικούς φραγμούς, που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χάρη στην αποτελεσματική στρατηγική της για την πρόσβαση στην αγορά, η Επιτροπή πέτυχε το περασμένο έτος να αρθούν 20 διαφορετικά εμπόδια στις ευρωπαϊκές εξαγωγές.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΣΤΑ 394,81 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016
Στα 50,11 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση και ο μέσος μισθός σε 1.162,11 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,43 ευρώ και 394,81 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως δημοσίευσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ KATHIMERINOTITA.GOV.GR
Οι πολίτες που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα  www.kathimerinotita.gov.gr έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονικά, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. «Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, επιλέγοντας πλέον το μενού “Συχνές Ερωτήσεις”, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, για τα δικαιώματα των ανέργων, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για το που θα βρουν πληροφορίες αναφορικά με το μητρώο ευάλωτων πελατών της ΔΕΗ και το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, να αναζητήσουν συμβουλές για την προστασία των παιδιών, για τον ρόλο που επιτελούν οι δομές ενημέρωσης και βοήθειας των πολιτών καθώς επίσης και για μια πλειάδα άλλων θεμάτων, τα οποία θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη