Ο Αρκάς που δημιούργησε τα μακαρόνια ΜΕΛΙΣΣΑ βραβεύεται ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.




Από το Ελαιοχώρι της Αρκαδίας, στο Μεταξουργείο, μετά στην Λεωφόρο Κηφισού, στην Λάρισα και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πορεία της οικογένειας Κίκιζα, που έχει δώσει το όνομά της, σε μία από τις γειτονιές της παλιάς Αθήνας, έγινε τραγούδι από τον Ζαμπέτα και σήμερα - εξακολουθώντας να είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία - εξάγει ελληνικό προϊόν σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

---------------------------------

Βραβεύεται τα τελευταία χρόνια ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Ο λόγος για την Μέλισσα Κίκιζας, από τις πλέον κερδοφόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι της αμείβονται με ελάχιστο μισθό κατά 70% μεγαλύτερο από αυτόν που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, απασχολεί 216 εργαζόμενους εκ των οποίων το 99% είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και μόνο το 1% με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Το 2016 η Μέλισσα Κίκιζας κατέβαλλε σε όλους του εργαζόμενους τουλάχιστον 50% του μηνιαίου μισθού   ως ετήσιο bonus για την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.
Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η εταιρία προχωρά κάθε χρόνο σε αυξήσεις μισθών. Μετά την παρέλευση του πρώτου διμήνου εργασίας, παρέχει σε κάθε εργαζόμενο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες.
Κάθε εργαζόμενος, εάν το επιθυμεί, μπορεί να εντάξει και την οικογένειά του στον ίδιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα, με μικρό αντίτιμο.
Επιπλέον, παρέχει έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και άδειες άνευ αποδοχών για μεγάλα χρονικά διαστήματα    σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικογενειακό ή οικονομικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας.
 Άδειες μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους (π.χ. εξετάσεις).
Χαμηλότοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, εφόσον συντρέχει ανάγκη. Την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα προσφέρονται σε όλους τους εργαζομένους πλούσιες εορταστικές συνθέσεις με δημοφιλή προϊόντα της εταιρίας, συνοδευόμενα από γλυκίσματα, εποχιακά τρόφιμα, ποτά και άλλα δώρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους

insider

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη