Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Μετά από αναγκαστική ανάπαυλα κάποιων ετών, ένεκα της γνωστής πανελλήνιας οικονομικής καχεξίας, φέτος, η Χ.Τ. ξεπερνά τα προβλήματα και, δειλά δειλά, ξανανοίγει τα φτερά της και πετά στο εξωτερικό, ως πολιτισμικός “πρεσβευτής” της Τρίπολης και της Αρκαδίας, αυτή τη φορά -και για μια ακόμη φορά- στη γειτονική Ιταλία!
Επισκέπτεται την Ιταλία και, συγκεκριμένα, το κέντρο της το οποίο είχε αφήσει στις προηγούμενες εξόδους της... Στη Φλωρεντία θα βρεθεί, στο λίκνο της θρυλικής “Φιορεντίνα”· στη Φλωρεντία των Καθεδρικών ναών και των Μουσείων, των ωραίων Κήπων και των Σιντριβανιών, των Πινακοθηνών και των Λαϊκών αγορών, των Αναγεννησιακών αρχιτεκτονικών οικημάτων και της πολιτισμικής κληρονομιάς, των Πύργων και των Κάστρων...!
H Χ.Τ. από τις 17 μέχρι τις 22 Ιουλίου, επισκέπτεται την Ιταλία με το νεανικό γυναικείο τμήμα της LA VITA· την πολλά υποσχόμενη LA VITA η οποία, αν και λίγο χρόνο έχει από την ίδρυσή της, εντούτοις, έχει δώσει αρκετά δείγμα της ποιοτικής δουλειάς της, ώστε δίκαια να συγκαταλέγεται στο “τίιμ” των εκλεκτών ανερχόμενων νεανικών ελληνικών χορωδιών.
Τη LA VITA διευθύνει η γνωστή καθηγήτρια πιάνου, Ελένη Αλεξοπούλου -δική της ήταν η ιδέα για την Ιταλία- η οποία, μη φειδόμενη κόπων, εργάζεται με ζήλο και αυταπάρνηση, για να μπορεί να προσφέρει και να δρέπει ποιοτικούς χορωδιακούς καρπούς μεγάλων απαιτήσεων!
Στη 40μελή -με συνοδούς- αποστολή η οποία θα ταξιδέψει αεροπορικώς, ηγείται ο Πρόεδρος της Χ.Τ. -Δ/ντής ΔΕΗ- Γιάννης Σάσσαλος, συνοδευόμενος από δύο μέλη του Δ.Σ., τον Δημ. Κακλαμάνο και τον Χρ. Μπίτα. Στο πιάνο, όπως πάντα, θα είναι ο ταλαντούχος, Βασίλης Γεωργακόπουλος, με τα κορίτσια μας να λικνίζονται σε διδασκαλία κίνησης, Δέσποινας Μπαμπά.
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (LA VITA) έχει προσκληθεί από τη MRF (Musik Reisen Faszination), έναν πολιτιστικό φορέα που, με έδρα τη Γερμανία, διοργανώνει μεγάλα Φεστιβάλ σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (Παρίσι, Βιέννη...). Το παρόν είναι το Φεστιβάλ Τοσκάνης και η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μοντεκαντίνι Τέρμε.
Η LA VITA, παράλληλα, θα επισκεφθεί, εκτός από τη Φλωρεντία, τη Ρώμη, Σιένα, Λούκα, Πίζα...
Από το Δ.Σ. τής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη