Γ. Τσέλεπος: Πρέπει οι ντόπιοι να στηρίζουν το αρκαδικό κρασί



Με αφορμή την σημερινή μας επίσκεψη και την ξενάγηση στο Οινοποιείο ¨Κτήμα Τσέλεπος¨ είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Τσελεπο και να μάθουμε μερικά πράγματα

Έτσι τον ρωτήσαμε πως πάει ο Οινοτουρισμός και μας απάντησε ότι έχει μεγάλη επισκεψιμότητα το οινοποιείο - πάνω από 80% έρχονται από το εξωτερικό, ενώ οι ντόπιοι δεν έχουν μάθει ακόμα να έρχονται στο οινοποιείο να δοκιμάζουν κρασί. Στην Αρκαδία μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδος τουρισμού και όλο το χρόνο, μια εναλλακτική λύση στην καθημερινότητα.

Η χρονιά όσον αφορά την παραγωγή ήταν επιτυχημένη , υπήρχαν δυσκολίες αλλά με την εμπειρία τις ξεπερνάς.


Το Αρκαδικό κρασί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα


Μας είπε ότι δεν υπάρχει στήριξη από τους Αρκάδες στο Αρκαδικό κρασί.
¨Πρέπει οι ίδιοι οι Αρκάδες να υποστηρίξουν το μέρος τους, εάν οι ίδιοι οι Αρκάδες δεν το πίνουν το δικό τους το κρασί πως θα περιμένουν να αναπτυχθεί το κρασί; ¨

Στην Αρκαδία έχουμε μια μοναδική ποικιλία σε όλο το κόσμο το Μοσχοφίλερο αι πάνω σε αυτή την ποικιλία πρέπει να επενδύσει η Αρκαδία. Το 75% του Μοσχοφίλερου εξάγεται. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο στην παγκόσμια αγορά.

Το Οινοποιείο του κ. Τσέλεπου μετράει 30 χρόνια και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατατάξαμε την Αρκαδία μέσα στις περιοχές που παράγουν ποιοτικό κρασί στον παγκόσμιο χάρτη. Τα κρασιά τους δε είναι βραβευμένα με πάνω από 500 βραβεία.

 Όσον αφορά την κριτική του κρασιού μας είπε ότι οι καλύτεροι δοκιμαστές είναι οι νέοι άνθρωποι, ο κόσμος.


Το μήνυμα είναι να στηρίζουν οι ντόπιοι το αρκαδικό κρασί, είναι σημαντικό για όλους, οι αμπελουργοί να πωλούν την παραγωγή τους και να βρίσκει ο κόσμος δουλειά.


Τέλος για τη στήριξη από το κράτος είπε ¨τρικλοποδιές να μη μας βάζει¨















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη