ΤΕΕ: e-adeies: ενημερωτικές εκδηλώσεις του ΤΕΕ για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνέχεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα για ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με το νέο πληροφοριακό σύστημα e-adeies και την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, προχωρά σε σειρά εκπαιδευτικών – ενημερωτικών εκδηλώσεων για Διπλωματούχους και Πτυχιούχους Μηχανικούς και στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά επίσημα η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μια πραγματική μεταρρύθμιση της χώρας στον τομέα της αδειοδότησης και του δομημένου περιβάλλοντος. Το ΤΕΕ ανέπτυξε το πληροφοριακό σύστημα e-adeies και υλοποίησε τις προβλέψεις του νόμου 4495, όπως έχουν εξειδικευθεί μέχρι σήμερα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις. Ξεκινήσαμε την πιλοτική λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου, προχωρούμε τώρα στην εφαρμογή και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με ενημέρωση όλων των μηχανικών και τυχόν προσαρμογές που θα προκύπτουν νομοθετικά. Τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί όσο και μηχανικοί του δημοσίου στις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελούν, όχι μόνο τους χρήστες του συστήματος, αλλά και πολύτιμους συμπαραστάτες σε μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε αλλά μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Με την καθημερινή μας πρακτική, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του Έλληνα Μηχανικού, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια σύγχρονη χώρα. Το ΤΕΕ, το οποίο σχεδίασε, ανέπτυξε και θα συντηρεί το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, στέκεται, μαζί με τα στελέχη του, στο πλευρό του μάχιμου μηχανικού για να επιλύσει προβλήματα και να προτείνει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις».
Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα, 1ος όροφος) θα διεξάγονται τις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης
από τις 18/10/2018, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές συναντήσεις με εισηγητές στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εθελοντές μηχανικούς, προκειμένου να εξοικειωθούν ακόμη περισσότερο με το νέο σύστημα όλοι οι μηχανικοί, να επιλυθούν απορίες και να διευκρινιστούν τεχνικά θέματα του πληροφοριακού συστήματος που εφαρμόζει τις διατάξεις του 4495/2017 για το δομημένο περιβάλλον. Οι ενημερωτικές αυτές δράσεις του Επιμελητηρίου θα επαναλαμβάνονται τακτικά το επόμενο διάστημα, αναλόγως του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από τους ενδιαφερόμενους μηχανικούς. Για αυτόν τον λόγο, αλλά και για την εύρυθμη ροή των συναντήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί κοσμοσυρροή, όσοι μηχανικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να εγγράφονται στη σχετικά λίστα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, εκδηλώνοντας και το ενδιαφέρον τους για συγκεκριμένη ημερομηνία.
Πέρα από τις παραπάνω αλλά και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που διενεργούν τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ με την υποστήριξη των στελεχών του Επιμελητηρίου, οι εκδηλώσεις του ΤΕΕ στην Αθήνα θα μεταδίδονται διαδικτυακά, ζωντανά, και θα παραμείνουν ανηρτημένες προς παρακολούθηση με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε ενδιαφερόμενο.
Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdAhzaa834Lt4yIJX-KZgzAi8NDeM2Hw6CwIiWh-_gbFzzaA/viewform

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη