ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΥΝ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




Ο ρυθμός είναι παντού μέσα στη ζωή μας ακόμα και από τη στιγμή της γέννησής μας! Ο χτύπος της καρδιάς μας είναι το πρώτο ρυθμικό σχήμα που μας ορίζει. Παντού γύρω μας κυριαρχούν ρυθμικά μοτίβα που τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν… Επίσης παντού γύρω μας βρίσκονται αντικείμενα (άχρηστα εκ πρώτης όψεως) που μπορούν να μεταμορφωθούν σε μουσικά όργανα!
Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας!
Ο Δήμος Τρίπολης και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση 5ΕΝΤΕ, διοργανώνουν ένα Χριστουγεννιάτικο δρώμενο που θα ξετρελάνει τους μικρούς και θα μαγέψει τους μεγάλους!
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 είστε καλεσμένοι σε μια γιορτή χαράς και δημιουργίας!
Η δράση χωρίζεται σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την κατασκευή κρουστών μουσικών οργάνων με «άχρηστα» υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια (κουτάκια από αναψυκτικά, καπάκια, χάρτινες συσκευασίες κ.α.) αλλά και υλικά από τη φύση (ξύλα, καρπούς κ.α.). Η κατασκευή των μουσικών οργάνων θα γίνει με διάφορες τεχνικές (papier mache, ζωγραφική κ.α.)
Όλα τα υλικά για τις κατασκευές θα παρέχονται από εμάς. Εσείς φέρνετε όποιο αντικείμενο, που θα κατέληγε στα σκουπίδια, θέλετε να μετατραπεί σε κρουστό μουσικό όργανο.
Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει εισαγωγικό μάθημα στην ρυθμολογία και την ανάλυση βασικών ρυθμών και παρέχεται από έμπειρους παιδαγωγούς - μουσικούς και δασκάλους μουσικής.
Η δράση ολοκληρώνεται με την εκτέλεση ενός μουσικού ρυθμού στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να αποτελέσει μια μεγάλη πομπή που θα οδηγήσει μικρούς και μεγάλους στην Πλατεία Πετρινού για τη μεγάλη γιορτή της πόλης: Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!
Χώρος διεξαγωγής: Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Τρίπολη.
Ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης της δράσης: 15:00
Ώρα λήξης της δράσης: 17:00
Σημείωση: Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενήλικα.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6972-692480 Βίκυ Παπούλια

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη